skip to Main Content

Η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και η Iasis Amke Athens εξακολουθούν να προσφέρουν ψυχική στήριξη & είδη πρώτης ανάγκης

Ημέρα 6η- Χωριά Ν. Εύβοιας: Οι καπνοί σιγοκαίουν σβήνοντας:

 

👉Τις πληγές του τώρα και της επόμενης μέρας ανακουφίζει το Κλιμάκιο της Αργω

 

🏠 Πυρετωδώς συνεχίζονται οι επιτοπιες δράσεις του 25μελους κλιμακίου επαγγελματιών της Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Αργώ που από σήμερα 13 Αυγούστου επεκτείνονται και σε πολλά ακόμα χωριά της πληγείσας Εύβοιας.

 

🏠 Σήμερα, ομάδες των 2-6 ατόμων επιχειρούν με τη μέθοδο κατ’οικον επισκέψεων στις περιοχές: Γερακιου και Γαλατσωνα, Μηλιές και Κρυονεριτη, Λίμνης Εύβοιας, Κοκκινομηλιας και Αχλαδιού (για δεύτερη συνεχή φορά), καθώς και Βουτά και Μονοκαρυας.

 

🙏 Σε συνεννόηση με ιδιώτες, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενεργοποιούνται για την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών, οι κάτοικοι των οποίων αντικρίζουν πια καθημερινά καμμένη γη, το 25μελες πλήρωμα της @Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Αργω και της Iasis Amke Athens εξακολουθεί να προσφέρει ψυχική στήριξη και είδη πρώτης ανάγκης από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πυρκαγιών, καταγράφοντας παράλληλα ανάγκες του σήμερα και δυναμικές του αύριο.

 

💪 Εχθές, 12 Αυγούστου το κλιμάκιο που απαρτίζεται επιπλέον από ειδικούς ψυχικής υγείας της ΠΕΨΑΕΕ , της Κέντρο Ημέρας Πεψαεε της ΠΕΨΥκΚΑ , της Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος , της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, του @ΕΚΚΑ Εθνικου Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΕΠΑΨΥ – EPAPSY επισκέφθηκε τους οικισμούς Ελληνικά, Βασιλικά και Αγριοβοτανια (49 νοικοκυριά εξυπηρετήθηκαν), τους Παππάδες, τις Ροβιές ( καταγράφηκαν μεγάλες ανάγκες, εξυπηρετήθηκαν 7 νοικοκυριά), τη Δαμια ( παρέμενε χωρίς ρεύμα μέχρι και εχθές), Δρυμώνα ( εξυπηρετήθηκαν 15 νοικοκυριά), Γούβες και Καστρί (1 νοικοκυριό) και Πευκί (18 νοικοκυριά).

 

🏠 Ανάγκες ψυχικής στήριξης προέκυψαν και στη Φαρακλα (παραδόθηκαν 4 σακούλες με είδη ρουχισμού, 54 με ξηρά τροφή και φαρμακευτικο υλικό) , ενώ ελαφρώς πιο βελτιωμένη ήταν η εικόνα στο Μετόχι. Και στι δύο περιοχές εξυπηρετήθηκαν συνολικά 120 νοικοκυριά.

 

👉 Στη Λίμνη Ευβοίας, στο Γυμνάσιο της περιοχής εξακολουθεί να παραμένει «στημένο» και σε ετοιμότητα το «στρατηγείο» προετοιμασίας ειδών πρώτης ανάγκης, όπου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και το ακούραστο προσωπικό, οι επαγγελματίες του κλιμάκιου συγκεντρώνουν και προετοιμάζουν τα είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να διανείμουν επί τόπου. Ταυτόχρονα, σήμερα επιχειρούν πάλι επαγγελματίες στο Δήμο Λίμνης Εύβοιας όπου έχουν σημειωθεί αυξημένες ανάγκες στήριξης σε μητερες και παιδιά, που αντίκρισαν την πύρινη λαίλαπα από κοντά.

 

📞 Ακόμα, περαιτέρω επαφες με το Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού που στηρίζει τη δράση του κλιμακίου βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη. Μαλιστα ο Δήμος έχει θέσει σε ισχύ την τηλεφωνική γραμμή 2226-350010 ώστε να συνδραμει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Στην ίδια γραμμή ισχυροποιούνται ολοένα και περισσότερο τα δίκτυα επικοινωνίας και η διαμεσολάβηση με εμπλεκόμενους φορείς, εθελοντές και ενεργούς πολίτες των τοπικών κοινωνιών που επισκέπτεται το κλιμάκιο, δημιουργώντας αρχείο επαφών και διασύνδεσης.

 

💪 Την ίδια ώρα, με εντατικους ρυθμούς συνεχίζεται στην Αθήνα ο κεντρικός συντονισμός από την ΑΡΓΩ και την Iasis Amke Athens , με 1,5 τόνο ειδών ρουχισμού να έχουν συγκεντρωθεί μόνο εχθές και να συσκευάζονται από την Fabric Republic με τη συνδρομή 7 ακόμη εθελοντών.

 

💪 Στο δυναμικό της ΑΡΓΩ που εμπλουτίζουν συνεχώς με δυναμικό κι άλλων επαγγελματιών και εθελοντών προστέθηκαν από εχθές οι @ΚΟΙΣΠΕ Ν. Φθιώτιδας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης, η ΔΙΟΔΟΣ – Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Θεραπείας (Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ), η @Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, ο ΣΟΨΥ Πατρας, συνδραμοντας τη δράση με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροπληκτους.

 

🥤🍕 Ταυτόχρονα, μεγαλη στήριξη παρέχεται και σχεδιάζεται αυτές τις ώρες από εταιρείες και ιδιώτες, που στηρίζουν την ΑΡΓΩ και την Ιασις ΑμΚΕ. Ειδικότερα, η Coca Cola 3E προσφέρει άμεσα 63 κούτες με 24 κιβώτια νερό, 45 κούτες με 12 κιβώτια ισοτονικων ποτων και 27 κούτες με 45 κιβωτια χυμών. Στην ίδια γραμμή η Pizza Fan Greece προχωρα στην προσφορά ειδών διατροφής και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης) σχεδιάζει τους τρόπους ενίσχυσης μέσω του δυναμικού του για τους πληγέντες πολίτες.

 

👬 Τέλος, μόλις πριν από λίγη ώρα παραλάβαμε γεννήτριες, ηλεκτρικά είδη και ξηρά τροφή από εθελοντές του Δήμου Λαμιέων και της Iasis ΑμΚΕ, αυτήν την ώρα γίνεται η διαλογή και θα διατεθούν άμεσα στις καταγεγραμμένες ανάγκες, όπως διαμορφώνονται ώρα με την ώρα.

 

👉 Αυτές τις ώρες, επικαιροποιουμε συνεχώς την καταγραφή σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα κι ενώ το χώμα του νησιού ακόμα σιγοκαιει. Έτσι, τώρα οι ανάγκες περιλαμβάνουν:

 

📌 Ζωοτροφές (φυράματα, καλαμπόκι, τριφύλλι, σανό κ.α.)

 

📌 Βενζίνη για τις γεννήτριες

 

📌 Ζάχαρη, καφέ, κακάο, φακούς, μπαταρίες

 

📌 Απορρυπαντικά, απολυμαντικα, αφρολουτρα, σαμπουάν και είδη καθαριότητας εν γένει

 

Για όποιον επιθυμεί να λάβει στήριξη η να στηρίξει άλλον

 

📍Βρισκόμαστε στα Λουτρά Αιδηψού, 28ης Οκτωβρίου, το Κύμα

📞 6982863576

 

📞 Αν εσείς η κάποιος που γνωρίζετε και δε μπορεί να μετακινηθεί χρειάζεται υποστήριξη μπορείτε να καλείτε 24 ώρες το 24ωρο στη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top