skip to Main Content

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»
(ΚΟΙ.Μ.Α.Π.ΑΘ.)- N.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» (ΚΟΙ.Μ.Α.Π.ΑΘ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, στο οποίο συγχωνεύτηκαν τα Ν.Π.Δ.Δ. :
α) Παιδικός Σταθμός Ιστιαίας
β) Βρεφονηπιακός Σταθμός Λουτρών Αιδηψού
γ) Κέντρο Ηλικιωμένων ΚΑΠΗ Αιδηψού
δ) Δημοτικό Στάδιο Ιστιαίας
ε) Δημοτικό Ωδείο Ιστιαίας
στ) Φιλαρμονική και Χορωδία Δήμου Λουτρών Αιδηψού
ζ) Βιβλιοθήκη Ιστορικών Αρχείων Δήμου Αρτεμισίου και
η) Πνευματικό Κέντρο Γεώργιος Δροσίνης Δήμου Αρτεμισίου και συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σκοπός του είναι, η εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους κατοίκους του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Ειδικότερα, οι επιμέρους τομείς και οι στόχοι τους είναι:

1.ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 

Η στήριξη των εργαζόμενων γονέων και ιδιαίτερα των μητέρων, μέσα από τη φιλοξενία των παιδιών σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, βοηθώντας τα να αναπτυχθούν νοητικά , συναισθηματικά, σωματικά και κοινωνικά.

Αυτοτελές Γραφείο Παιδικού Σταθμού Ιστιαίας

Τηλ: 2226052426
Fax: 2226052426
E-mail: psistiais@gmail.com

Αυτοτελές Γραφείο Παιδικού Σταθμού Λουτρών Αιδηψού
Τηλ: 2226022454
Fax: 2226022454
E-mail: paidikosaidipsou@hotmail.com

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας παρέχουν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής των οικογενειών από την μηνιαία καταβολή οικονομικής εισφοράς σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια.

Βασική μας αρχή είναι ν’ αντιμετωπίζουμε κάθε παιδί σαν μοναδική προσωπικότητα, γι’ αυτό παρέχουμε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό, που κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αγάπη, η γνώση και η εμπειρία.

Οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν στόχο  :

• Να παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
• Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.
• Να εξαλείφουν κατά το δυνατό τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους.
• Να εξυπηρετούν τους γονείς και παράλληλα να τους ευαισθητοποιούν πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.
• Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον.
• Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Σήμερα στο Δήμο Iστιαίας-Αιδηψού λειτουργούν δύο (2) Παιδικοί Σταθμοί.

Οι υπηρεσίες των Παιδικών Σταθμών παρέχονται από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΚΟΙ.Μ.Α.Π.ΑΘ.  Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

2. ΚΔΑΠ- ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η   κοινωνική ένταξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών καθώς και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που πλήττονται από κοινωνικό αποκλεισμό. Λειτουργούν:

ΚΔΑΠ Ιστιαίας – 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας
ΚΔΑΠ Λουτρών Αιδηψού – Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Αιδηψού

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου μας, παρέχουν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες σε παιδιά σχολικής ηλικίας από έξι ετών έως και δώδεκα (παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), πέραν του σχολικού ωραρίου σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό προσφέροντας δυνατότητες να ανοίξει νέους ορίζοντες κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τη συζήτηση. Αξιοποιεί σωστά τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού, του δίνει κίνητρα και ευκαιρίες.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών έχουν στόχο:

Μέσα από την ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή, οι μαθητές να καλλιεργήσουν την αίσθηση του ανήκειν, να μάθουν να αξιοποιούν τις μεταξύ τους διαφορές και να εκτιμούν τη συνεισφορά όλων για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να βιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού.
Να ενθαρρύνουν και εκπαιδεύσουν τα παιδιά στην υιοθέτηση δια βίου υγιεινών συνηθειών, στην καλλιέργεια ηθικών και δημοκρατικών αξιών και στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.

Λειτουργούν τμήματα:

Α) Μπάσκετ, ποδοσφαίρου, στίβου
Β)Χορού –Παραδοσιακού και Μοντέρνου
Γ)Ενισχυτικής διδασκαλίας μαθημάτων και δημιουργικής απασχόλησης (ζωγραφική, κατασκευές με πηλό, χειροτεχνίες, κλπ.).

3.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργεί, οργανώνει, λειτουργεί, διαχειρίζεται και συντηρεί αθλητικές εγκαταστάσεις γυμναστήρια, χώρους αθλοπαιδιών και γυμναστικής άθλησης πολιτών.

Οι υπηρεσίες αθλητισμού έχουν στόχο:

Να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν τον μαζικό αθλητισμό και το σχολικό αθλητισμό με την αξιοποίηση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για την καλλιέργεια των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων των πολιτών και των δύο φύλων και όλων των ηλικιών.

Να οργανώνει και αναπτύσσει κάθε είδους αθλητική δραστηριότητας στο Δήμο για την καλλιέργεια του φίλαθλου πνεύματος, της ευγενικής άμιλλας στους κατοίκους της περιοχής ενάντια στον φανατισμό, την βία στους αθλητικούς χώρους, τους άσκοπους ανταγωνισμούς, τον τοπικισμό και την κερδοσκοπία.

Να συνεργάζεται με αθλητικούς συλλόγους, ομίλους και λοιπούς μαζικούς φορείς του Νομού, την Γ.Γ.Α., το Υπουργείο Πολιτισμού και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα για την επίτευξη των σκοπών του.

Να δημιουργεί αντιπροσωπευτικά αθλητικά τμήματα για την εκγύμναση των νέων του Δήμου και την συμμετοχή σε τουρνουά, ημερίδες, πρωταθλήματα σε όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα.

Συνοψίζοντας:
Το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού «Κοινωνική Μέριμνα και Αλληλεγγύη, Παιδεία-Αθλητισμός» (ΚΟΙ.Μ.Α.Π.ΑΘ.), είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σκοπός του, είναι η εφαρμογή και υλοποίηση Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής για την παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών,
αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τομείς παρεχόμενων  υπηρεσιών :

Αυτοτελές Γραφείο Υπηρεσιών Υποστήριξης
Οικονομική – Διοικητική υποστήριξη καθώς και διεκπεραίωση των υποθέσεων και λειτουργιών του Νομικού Προσώπου

Αυτοτελή Γραφεία Παιδικών Σταθμών Ιστιαίας και Λουτρών Αιδηψού
Διαπαιδαγώγηση, φροντίδα της νοητικής/συναισθηματικής/σωματικής ανάπτυξης των παιδιών, στήριξη της οικογένειας

ΚΔΑΠ
Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών πρώτης σχολικής ηλικίας για την ανάπτυξη της αυτοαντίληψης, της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης, της συνεργασίας και της πρωτοβουλίας για υγιή ανάπτυξη και σύνθεση της προσωπικότητά τους.

Υλοποίηση του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α.-Α.Ε.
Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

Αθλητισμός
Η πρόληψη και διασφάλιση της υγείας του αθλητή και αθλούμενου, η συστηματική καλλιέργεια, διάδοση και εμπέδωση στην κοινωνική συνείδηση του αθλητικού πνεύματος και των αξιών του Ολυμπισμού και η διάδοσή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με κάθε πρόσφορο μέσο.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα και Αλληλεγγύη, Παιδεία-Αθλητισμός» (ΚΟΙ.Μ.Α.Π.ΑΘ.) Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Πρόεδρος Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. : κ. Γεώργιος Ανδρέου

Πληροφορίες
Διεύθυνση:
Εργατικές Κατοικίες Ιστιαίας
Ιστιαία Τ.Κ. 34200
Τηλέφωνα: 22260 56502
E-mail:nomikodistiaias@gmail.com

Back To Top