skip to Main Content

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2024 στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Εύβοιας σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Εξαιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού της Δακοκτονίας και την καθυστέρηση επομένως στην υπογραφή των συμβάσεων με τον εργολάβο των δολωματικών ψεκασμών, θεωρείται απαραίτητο οι ελαιοπαραγωγοί να ελέγξουν τα ελαιοπερίβολά τους και εφόσον παρατηρήσουν δακοπροσβολές να προχωρήσουν σε ψεκασμούς με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ένας δολωματικός ψεκασμός στο τέλος Σεπτεμβρίου αν τελικά κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και υπογραφεί έγκαιρα η σύμβαση.

Σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας από την εφαρμογή του προγράμματος Παγιδοθεσίας [21 και 22 Αυγούστου] παρατηρείται χαμηλός αριθμός δακοσυλλήψεων που οφείλεται στην παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες εμποδίζουν την ωοτοκία και ανάπτυξη του δάκου.

ΟΜΩΣ οι περιοχές ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΑΛΑΤΣΩΝΑ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΑΓΡΙΟΒΟΤΑΝΟ, ΑΓΔΙΝΕΣ, ΒΑΣΙΚΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ εμφανίζουν όπως κάθε χρόνο, λόγω υγρασίας και πολλών εστιών δάκου, αυξημένο αριθμό δακοσυλλήψεων. Συνεπώς συνίσταται τακτικός έλεγχος και ιδιωτικοί ψεκασμοί καλύψεως ώστε να προστατευτεί η παραγωγή.


Back To Top